Wat is Spray-Tanning?

Spray tanning is de meest effectieve en veilige bruin-zonder-zon behandeling. Hetgrote voordeel is dat de huid direct en overal een gezonde, bruine look krijgt. Het is hetideale alternatief voor de zonnebank.

Spray-Tanning is het bruin spuiten van de huid,dit gebeurt met een volkomen onschuldige spray dat het DHA bestanddeel bevat. Dit isnatuurlijk en organisch. De spray veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van dehuid waardoor deze bruin kleurt. Met een goede nazorg zal de bruine kleur ongeveer 8tot 10 dagen worden behouden, waarna hij dan langzaam vervaagt zonder vlekken of strepen.

Spray-Tanning word niet toegepast bij mensen met psoriasis of eczeem en in de eerste drie maanden van een zwangerschap. Mocht u twijfelen raadpleeg eerst een(huis-)arts alvorens een afspraak te maken. Als je last hebt van vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray-tanning te nemen.

Wij geloven in deze veilige manier van bruining en als slim alternatief voor de zonnebank. Het geeft in 10 minuten een prachtige, natuurlijke bronzing die de huid tevens verzorgt, optimaal hydrateert en huid veroudering tegen gaat door de 100% natuurlijke ingrediënten die in alle vloeistoffen en verzorgingsproducten zitten. De inwerkingstijd duurt 2-4 uur dus snel, makkelijk en veilig!!

Voor de behandeling

 • Scrubben
  • 24-uur voordat u een Spray Tan behandeling krijgt adviseer ik om de huid licht te scrubben. Dit zorgt voor een egalere dekking en een betere opname van de tanningvloeistof. Vooral de ellebogen, knieën, hielen en alle andere gebieden met een dikkere of stuggere huid dienen goed gescrubd te worden. Na het scrubben adviseer ik om géén gebruik te maken van bodylotions, cremes of andere smeersels. Ik raad u een exfoliate milde scrub aan, deze is ideaal voor de huid. Scrubt de huid lichtjes en maakt de poriën klaar voor een Spray Tan behandeling. Mocht u deze niet in huis hebben kunt u de scrub ook bij mij in de salon verkrijgen.
 • Scheren
  • Het beste kunt u 24-uur voor een Spray Tan behandeling niet scheren of harsen. Scheer dus niet op de dag zelf, het kan zijn dat uw huid daarna te gevoelig wordt voor de spray. Daarnaast kunnen er vlekjes ontstaan en dat willen we natuurlijk niet!
 • Douchen, Baden & Zweten
  • Direct voor een spray tan behandeling wordt het afgeraden om te sporten, te douchen, te zwemmen of te baden. De natuurlijke kleurstoffen in DHA hechten zich beter aan een licht zure huid. Uiteraard kunt u in de ochtend wel gewoon douchen, zwemmen of in bad.
 • Make Up
  • Het is noodzakelijk om alle Make Up en Cosmetica grondig te verwijderen, voordat u een Spray Tan behandeling neemt. Doet u dit niet, dan kan ik geen egale kleur zonder strepen of vlekken garanderen en kan ik u ook niet behandelen.
 • Parfum, Deodorant & Creme
  • Het is beter om geen bodylotion en/of crème op de dag van de Spray Tan behandeling te gebruiken. Dit zorgt voor een slechtere dekking van de tanningvloeistof en dus een minder sterk resultaat. Ook aftershave, parfum en/of deodorant op de dag van de Spray Tan behandeling is af te raden. De bodylotion/crème/parfum/deodorant kan ervoor zorgen dat de teint niet goed fixeert of ‘pakt’ of dat er vlekjes of oneffenheden ontstaan.
 • Kleding
  • Het is aan te raden om comfortabele, ruimvallende en donkere kleding op de dag van uw Spray Tan behandeling te dragen. Zo minimaliseert u de kans op afgeving en oneffenheden. Denk hierbij aan een jurk, een loszittend trainingspak of iets in die trend. De DHA spray heeft tijd nodig om in te trekken, Ik adviseer u dan ook om donkere of oud ondergoed aan te trekken. Mocht u toch iets lichts aan hebben of vlekken tegenkomen op uw kleding? Maakt u zich geen zorgen! Alle ingrediënten kunnen uitgespoeld worden, Echter bestaat er een kans dat ze in nylon of leer kunnen trekken.
 • Tip!!!:
  • Vergeet bij ‘slecht weer’ uw paraplu niet mee te nemen. Het zou zonde zijn van uw mooie nieuwe kleurtje als u na een Spray Tan  behandeling direct door de regen loopt en uw teint door de goot spoelt! De tanning heeft 2-4 uur nodig om in te trekken.

Tijdens de Spray Tan behandeling

Krijgt u een haarkapje ter bescherming van uw haren. Hiermee voorkomen we dat uw haar vettig zal worden door de DHA spray. Handen & Nagel Bescherming Ik bescherm u handpalmen, voeten en u hielen met een speciale hand- en voetlotion. De handpalmen, nagelriemen en hielen worden ingesmeerd met een vettige lotion, zodat de spray niet pakt op de binnenkant van uw hand of bij de hielen. Uw voetzolen worden beschermd met speciale “sticky-feet”, een papieren slipper voor onder uw voeten. Dit biedt voldoende bescherming tegen de DHA spray.

Dresscode

Tijdens de Spray Tan behandeling kunt u zelf beslissen wat uw aan wil. Wilt u een bikini of een zwembroek aan, dan kan dat gerust. Heeft u liever een full body dekking dan mag u ook naakt of topless zijn. De keuze ligt volledig bij u! Wilt u geen bandjes zien, maar vindt u het toch moeilijk om halfnaakt te staan? Houd dan gewoon je bikinitop of (strapless) bh aan en doe de bandjes omlaag.

Na de spray behandeling

Het is aan te raden om de eerste 2-4 uur na een Spray Tan behandeling niet te sporten of te douchen, en de eerste 24 uur niet naar de sauna te gaan, te zwemmen of te baden. Geef de Spray Tan de tijd om volledig in uw huid te trekken. Bij het douchen zal het water altijd een bruine verkleuring krijgen. Schrik niet dit is slechts de bronzer en dit zal niet ten koste gaan van uw bruine teint. Wrijvend afdrogen van de huid heeft een schurend of scrubbend effect, waardoor de bruine kleur ongewenst snel kan verdwijnen. Dep uw huid dus droog! De meeste douchegels en bodymilks bevatten citroenzuur, dit werkt als een bleekmiddel voor de huid! Tijdens u salon bezoek komen verschillende verzorgingsproducten aan bod die geen citroen-bleekmiddel bevatten en speciaal
ontwikkeld zijn voor Spray Tan! Deze helpen eventueel uw resultaat zo lang mogelijk mooi te houden. Dit is echter niet noodzakelijk, maar wel aan te raden.

Scheren

Het is aan te raden om minimaal 12-uur na een Spray Tan behandeling niet te scheren of te harsen. Dit heeft hetzelfde effect als een scrub op de huid. Sieraden Het is van groot belang dat u tot uw douchebeurt ná de Spray Tan behandeling GEEN sieraden draagt. Doet u dit wel, dan kan ik geen egale kleur zonder strepen of vlekken garanderen.

Zonnen

Mocht u na een Spray Tan behandeling gaan zonnen, onthoud dan goed dat een Spray Tan GEEN bescherming biedt tegen Uv-straling! Smeert u uw huid dus altijd goed in!

Herhaling

Als de teint bijna vervaagd is kunt u met een volgende Spray Tan behandeling een Top-Up opbouwen waarbij de teint telkens langer mooi blijft. Wanneer u regelmatig een Spray Tan behandeling ondergaat, zal dit helpen om de kleur te verdiepen en om de duur van de teint te verlengen. Na elke top-up zal het resultaat iets beter worden en langer blijven zitten, alhoewel dit uiteraard verschilt per huidtype.