Met de MedCos IPL SHR kunnen enkele vormen van pigmentatie zeer effectief en veilig behandeld worden (denk aan ouderdomsvlekjes). De storende pigmentvlekken kunnen worden verwijderd door het gepulseerde licht dat middels een filter van 520 NM wordt overgebracht op de te behandelen locatie. Het zichtbaar hoog energetisch gepulseerde licht wordt op de te behandelen locatie gericht. Dit licht wordt geabsorbeerd door het pigment. Daar wordt de lichtenergie omgezet in warmte-energie waardoor deze door selectieve verhitting wordt geraakt.

De behandelde plek wordt in de meeste gevallen donkerder en er kan een oppervlakkige huid verbranding ontstaan. De duur van een behandeling hangt af van de grootte van het te behandelen gebied en varieert van 5 tot 10 minuten. Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 1-2 weken, dit is geheel afhankelijk van het herstel van de huid. Belangrijk is te weten dat niet iedere vorm van pigmentatie behandeld kan worden. De analyse van de te behandelen plek is van groot belang. Na iedere behandeling zal resultaat meer zichtbaar zijn. Het aantal benodigde
behandelingen varieert dan ook tussen de 1 en 4.

Hoe werkt het?

U kunt in aanmerking komen voor een pigmentatie behandeling bij goedaardige gepigmenteerde aandoeningen, deze zijn gerelateerd aan zonlicht:

  • Hyperpigmentatie (pigmentvlek);
  • Lentigines (bruine vlekken, vaak over gehele lichaam, iets groter dan sproetjes);
  • Epheliden (sproetjes)(zonnevlekjes);
  • Poikiloderma van civatte (pigmentstoornis in combinatie met zonneschade en verouderingsverschijnselen)

Huidskleur?

Ideaal is het als de huid licht van kleur is. Mensen met een donker getinte huid, of een erg zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden.

Is de behandeling pijnlijk?

De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met zonnebrand. De behandeling is voor iedereen goed te doen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Doorgaans zijn er na 2 behandelingen al een forse verbetering te zien. Gemiddeld zijn er 1 tot 4 behandelingen nodig.