Wat is acne?

Acne is een huidaandoening waar vrijwel iedereen in de puberteit last van krijgt. Maar ook volwassenen kunnen er nog last van hebben. Acne is een chronisch ontstekingsproces van het haarzakje talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door o.a. hormonale factoren. Meestal komt acne in het gelaat, de hals en nek voor. Bij meer uitgebreide vormen zijn ook de borst, rug en schouders aangedaan.

Wat is de oorzaak van acne?

Onder invloed van hormonen ondergaat de huid allerlei veranderingen, waardoor de talgklieren groter worden en meer huidsmeer produceren. Bovendien wordt de talg wat dikker van samenstelling, waardoor deze moeilijker naar de huid kan worden afgevoerd. Dit alles kan leiden tot het verstopt raken van de talgklieren. Daarnaast zetten bepaalde bacteriën (met name de bacterie P. Acnes) die zich in de talgklier bevinden de talg om in vrije vetzuren, die door de wand van de verstopte talgklier heendringen en een ontsteking kunnen veroorzaken.

Hoe werkt de behandeling?

Het gepulseerde licht wordt door de huid opgenomen en omgezet in warmte. Door deze warmte wordt de bacterie P. Acnes vernietigd.

Kan iedereen behandeld worden?

Alleen actieve, niet ontstoken, acne kan worden behandeld met de MedCos® IPL SHR. Oude acne littekens zullen niet verdwijnen. Mensen met een donker getinte huid, of zongebruinde huid
kunnen niet behandeld worden.

Is de behandeling pijnlijk?

Op het moment van de lichtflits ontstaat er warmte en voelt men een prikkeling/tikje op de huid. Een behandeling duurt ongeveer 10-15 minuten. Gewoonlijk is de behandeling voor iedereen goed
te doen.

Hoeveel behandelingen zijn noodzakelijk?

Afhankelijk van de ernst van de acne, wordt bij aanvang bepaald hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn en welke frequentie het meest optimale resultaat geeft (dit kan ook vaker dan 1 keer per 2 weken zijn). Doorgaans is een kuur van 6-8 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Om het effect optimaal te houden, adviseren wij iedere 1 tot 3 maanden een vervolg/ onderhoudsbehandeling.

* Alvorens tot behandeling van acne over te gaan adviseren wij dat uw cliënt eerst een geregistreerde huidtherapeut, arts of dermatoloog raadpleegt.