Couperose/Spider naevi zijn uitgezette en verwijde bloedvaatjes. De meest voorkomende locaties voor couperose zijn het gelaat, de wangen en de neus. Bij Spider naevi zijn dit de bovenbenen. Het komt veel voor, veelal bij mensen die veel buiten werken en dus blootstaan aan diverse weersomstandigheden. Ook is er een familiaire belasting, waarbij de sterkte of zwakte van de vaatwand
bepalend is voor het ontstaan van couperose/Spider naevi.

Couperose/Spider naevi is volkomen onschuldig, echter soms kan het klachten geven. Zo kan het gezicht rood aanlopen bij de overgang van een koude naar een warme omgeving, wat kan samengaan met een onaangenaam warmtegevoel. Op dit moment is het nog niet mogelijk om couperose/Spider naevi te voorkomen.

Hoe werkt het?

De MedCos IPL SHR geeft in korte flitsen hoog energetisch licht dat op de huid wordt gericht. Dit licht wordt door het bloed in de uitgezette adertjes geabsorbeerd en naar de wanden van de vaatjes geleid. Door selectieve verhitting worden de uitgezette adertjes uitgeschakeld, zonder dat de verdere huidstructuur wordt beschadigd.

Kan iedereen behandeld worden?

Ideaal is het als de huid licht van kleur is. Mensen met een donker getinte huid, of een erg zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden. Het vele pigment remt het licht, zodat dit niet diep genoeg kan doordringen naar de vaatjes.

Is de behandeling pijnlijk?

De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met zonnebrand. De behandeling is voor iedereen goed te doen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Doorgaans is er na 2 behandelingen al een forse verbetering te zien. Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandeling nodig. De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen donkerder, waardoor het lijkt of de couperose/Spider naevi erger is geworden. Dit is echter een goed teken en houdt in dat de vaatjes geraakt zijn. De duur van een behandeling hangt af van de grootte van het te behandelen gebied en varieert van 10 tot 15 minuten. Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 1-2 weken.